Elcykel

Välj rätt elcykelAtt välja elcykel är inte helt lätt. Det finns flertalet modeller och varianter att välja på bland elcyklarna och vilken som är bäst för dig beror helt på hur du kommer använda din elcykel. Vi har därför skrivit en elcykel-guide som en hjälp på vägen i jakten på den perfekta elcykeln. Vi tar upp det vi tycker är viktigt, bland annat sittställning och motorns placering. Glöm heller inte att provköra. Bara för att båda cyklarna du tittar på har framhjulsmotor och upprätt sittställning innebär inte det att de känns likadana att cykla på. Provkör, provkör, provkör!


Sittställning


Det första du ska bestämma dig för. Här skiljer sig inte elcykeln från en vanlig cykel utan samma principer gäller här. Vill du sitta upprätt väljer du en klassisk citycykel, även kallad damtralla. Cykeln med upprätt sittställning är bekväm, har ofta korg och passar dig som prioriterar komfort över fart. Vill du däremot blåsa på lite mer och vill sitta lite framåtlutad, väljer du en sportvariant. De är sällan kompatibla med korg, men rullar lätt och är snabba. Tänk på att sittställningen kan du inte ändra utan den får du leva med.


Motorns placering


I princip finns det tre olika sorters motorer; framhjulsmotor, bakhjulsmotor och mittmotor. Framhjulsmotorn är prisvärd, enkel att serva och sitter mest på klassiska dam- och herrcyklar. En framhjulsdriven cykel kan kännas som om den dras framåt och på vintern bör man rulla igenom kurvorna. Du som vill ha en bekväm, prisvärd cykel gör rätt i att välja framhjulsmotorn.


Mittmotorn återfinns i alla segment, från klassiska damcyklar till heldämpad el-mtb. Det finns även ett flertal märken. En cykel med mittmotor känns mest lik en vanlig cykel av alla varianter. Den driver inte något hjul, utan förstärker kraften från dina tramptag. Mittmotorn är driftsäker, har större vridmoment än framhjulsmotorn och rekommenderas till den som ska dra cykelkärra eller pendlar långa sträckor. Det är också en bra motor för dig som cyklar MTB. Nackdelen är priset.


Bakhjulsmotorn sitter oftast på sportiga cyklar och upplevs ofta som stark samt pigg. Den är ofta kombinerad med utanpåliggande växlar och känslan är att man blir knuffad framåt. Vill du ha en sportig känsla och eller kör terräng kan detta vara motorn för dig.


Batteri


Batterier finns med ett flertal placeringar och kapaciteter. På stadscyklar är det vanligast att batteriet sitter på pakethållaren, men det förekommer även att det sitter på ramen. De sportigare cyklarna har oftast ett ram-monterat batteri. Dyrare sportcyklar eller MTB:er har nästan alltid integrerat batteri. Välj batteri-kapacitet efter hur långt du kör. Batterierna mår bra av att laddas ofta så välj inte för stor Kapacitet om du bara cyklar ibland eller korta sträckor. Det omvända gäller dig som cyklar mycket och långt. Se till att kapaciteten räcker till.
Karin El
17.995 kr

Karin El

Monark
E-Sture Com. 7
18.995 kr
Elina
19.995 kr

Elina

Crescent
Elmo
21.695 kr25.495 kr

Elmo

Crescent
Elder
27.495 kr

Elder

Crescent
Sub Tour E-Ride 10
27.895 kr30.995 kr
Elton 2021
30.495 kr

Elton 2021

Crescent
Cargobike DeLight
34.955 kr
E-Aspect AT
34.995 kr43.995 kr
Ellie
36.495 kr

Ellie

Crescent
Sub Sport E-ride 20
36.995 kr
Strike E-ride 940
51.995 kr

Erbjudande

Öppettider Butik

Mån-fre 10-19
Lördag 10-17
Söndag 11-17Öppettider Verkstad

Kundmottagning
Mån-fre 10-19
Lördag 10-17
Söndag 11-17

Verkstad
Mån-fre 10-17
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.
.

Välkommen till Örebros största cykelvaruhus

Med försäljning av cykel och cykeltillbehör.

 

BikeNation Örebro | Kundvägen 4 | SE-70236 Örebro| +46 19 22 33 99| http://www.bikepnationorebro.se | butik@bikenationorebro.se