Storleksguide

Vanliga frågor

Hur stor cykel ska jag köpa till mitt barn?
När det gäller barn är det väldigt viktigt att cykeln passar storleksmässigt. Barn ska ha en cykel som de kan växa med, inte växa i. Barnet ska kunna kliva av och på själv och stanna och starta på egen hand. Barnet ska även nå ned med båda fötterna i marken. Nedan ser du vilken längd som rekommenderas till vilken cykelstorlek och det är verkligen minimimått som anges. Tänk på, en för stor cykel är en säkerhetsrisk. I en nödsituation kommer inte barnet kunna hantera en cykel som är för stor och risken för en olycka ökar.

47 cm, 51 cm eller 55 cm ram på damcykel?
Vissa damcyklar finns i flera ramstorlekar. Det innebär inte bara att cykeln är lägre eller högre. Den är också kortare eller längre i avståndet mellan sadeln och styret.Se storleksguiderna nedan för bästa storlek till din längd.

Vilken storlek på ramen passar mig?
I tabellerna nedan ser du vilken storlek som rekommenderas till din längd. Tänk dock på att det är just rekommendationer. Grenlängd och benlängd spelar också in vid val av ramstorlek. Är du osäker på vilken storlek som passar dig, mät din längd och grenlängd och kontakta oss så hjälper vi dig. Grenlängden mäts i strumplästen och från golvet hela vägen upp till grenen. Det är svårt att mäta korrekt på egen hand så be någon hjälpa dig.

Jag ligger mitt emellan två storlekar. Vilken ska jag välja?
En grundregel är att aldrig köpa en för stor cykel. Är ramen något för liten kan det justeras med längre styrstam och sadelrör. Är cykeln för stor är det svårt att göra något åt. Om du enligt storlekstabellen kan ha exempelvis både M och L, välj den mindre ramen om du är vanlig motionär och inget cykelproffs. En mindre ram är bekvämare, skonsammare mot kroppen och mer lättcyklad. Är det en racer du funderar på, kan du som van cyklist med bra bålstyrka och långa ben som vill ha ut mer kraft, välja den större ramen. När det gäller MTB finns inga fördelar med en större ram alls.

StorlekstabellerStandardcykel
12 tum 90-105cm
16 tum 105-120 cm
20 tum 120-135 cm
24 tum 130-145 cm
26 tum 140-155 cm
28 tum 160- cmHoppsan, något gick fel. Kontakta oss gärna och tala om vad som hänt.

Hoppsan, något gick fel. Kontakta oss gärna och tala om vad som hänt.

Hoppsan, något gick fel. Kontakta oss gärna och tala om vad som hänt.


Hoppsan, något gick fel. Kontakta oss gärna och tala om vad som hänt.


Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.
.

 

BikeNation Örebro | Kundvägen 4 | SE-70236 Örebro| +46 19 22 33 99| http://www.bikenationorebro.se | butik@bikenationorebro.se